Δημιουργήστε Vintage Look στις φωτογραφίες σας


Πολλοί γραφίστες και φωτογράφοι θέλουν να δώσουν μια "vintage" άποψη στις φωτογραφίες τους. Σίγουρα, θα υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό, αλλά υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά σε αυτή την τεχνική, που πρέπει να προσεχτούν ιδιαίτερα. Πρώτα απ 'όλα, οι αποχρώσεις σε μια vintage φωτογραφία συχνά κλίνουν προς ένα μπλε ή κόκκινο χρώμα. Επίσης, οι vintage φωτογραφίες έχουν μια υφή κόκκου που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από ένα texture, καθώς επίσης και ένα σκουρότερο τόνο στις άκρες τους.


Στα αριστερά βλέπετε την αρχική φωτογραφία. Η δεξιά φωτογραφία είναι το αποτέλεσμα της επεξεργασίας που θα δούμε στη συνέχεια, στην οποία χρησιμοποιήθηκε η ρύθμιση «Color curves» και προστέθηκαν δύο «Vignettes» και ένα επιπλέον χρώμα. Αλλά ας δούμε τα βήματα ένα – ένα.

1. Αρχικά ανοίγετε το Photoshop και επιλέγετε για «foreground color» το λευκό.

2. Επιλέγετε από το menu Layers / New Fill Layer / Gradient.


3. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, θα δείτε ότι η διαβάθμιση χρώματος θα είναι από το λευκό στο διάφανο. Στη συνέχεια, στο πεδίο «Style» επιλέξτε «Radial», στο πεδίο «Scale» επιλέξτε «150%» και πατήστε Ok. Στο Κέντρο της φωτογραφίας θα εμφανιστεί ένα λευκό κυκλικό ντεγκραντέ. Στην παλέτα «Layers», ρυθμίστε το «Bleding mode» στο «Overlay» και το «Opacity» περίπου στο 45%, ανάλογα με τη φωτογραφία.
 


4. Τώρα, αλλάξτε το χρώμα του «foreground color» σε μαύρο. Επιλέξτε από το menu Layers / New Fill Layer / Gradient. Στη συνέχεια, στο πεδίο «Style» επιλέξτε «Radial», στο πεδίο «Scale» επιλέξτε «150%», ενεργοποιήστε το πεδίο «Reverse» και πατήστε Ok. Οι τέσσερις γωνίες της φωτογραφίας θα γίνουν λίγο ποιο σκούρες. Στην παλέτα «Layers», ρυθμίστε το «Bleding mode» στο «Overlay» και το «Opacity» περίπου στο 45%, ανάλογα με τη φωτογραφία.

5. Στο σημείο αυτό θα αλλάξουμε την απόχρωση της φωτογραφίας. Επιλέξτε από το menu Layers / New Adjustment Layer / Curves

6. Αρχικά, στο παράθυρο που εμφανίζεται, από το drop down menu επιλέγετε το κόκκινο και πράσινο χρωματικό κανάλι διαδοχικά και για το κάθε ένα στη διαγώνιο δίνεται το σχήμα «S». Το ποσοστό της καμπυλότητας εξαρτάται από την απόχρωση της φωτογραφίας. Τέλος, από το drop down menu επιλέγετε το μπλε χρώμα, για το οποίο μετακινείτε τις δύο άκρες της διαγωνίου λίγο πάνω και κάτω. Το ποσοστό της μετακίνησης εξαρτάται και πάλι από την απόχρωση της φωτογραφίας. Μπορείτε να παίξετε με τα τρία χρωματικά κανάλια κόκκινο, πράσινο και μπλε μέχρι η φωτογραφία να αποκτήσει τους χρωματικούς τόνους που θέλετε.


7. Στη συνέχεια μπορείτε να δώσετε ένα συνολικό πλακάτο χρώμα στην φωτογραφία. Συνήθως χρησιμοποιείται το μπλέ.

8. Επιλέξτε από το menu Layers / New Fill Layer / Solid Color.

9. Από το παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγετε την απόχρωση μπλε που θέλετε και πατήστε Ok.

10. Στην παλέτα «Layers», ρυθμίστε το «Bleding mode» στο «Exclusion» και το «Opacity» περίπου στο 20%, ανάλογα με τη φωτογραφία.

11. Το τελευταίο βήμα κάνουμε πιο έντονους τους σκούρους τόνους της φωτογραφίας και να δώσουμε περισσότερο κοντράστ. 

12. Επιλέξτε από το menu Layers / New Adjustment Layer / Gradient Map.

13. Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγετε τη διαβάθμιση χρώματος από το μαύρο σε άσπρο και πατάτε Ok.

14. Στην παλέτα «Layers», ρυθμίστε το «Bleding mode» στο «Soft Light» ή στο «Overlay».




Με τον παραπάνω τρόπο μπορείτε να δώσετε "vintage" άποψη σε μια φωτογραφία. Αλλά για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορείτε να πειραματιστείτε με τις ρυθμίσεις και τις παραμέτρους σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας που μόλις είδατε.












Σχόλια