Όταν το facebook είναι "παρόν"




Το Facebook είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. Ιδρυτής του είναι ο Mark Zuckerberg, Αμερικανός προγραμματιστής και επιχειρηματίας. Μαζί με τους συμφοιτητές του Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz and Chris Hughes, δημιούργησαν το Facebook για λογαριασμό του πανεπιστημίου Harvard. 
Αρχικά, δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Harvard. Ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι "Hot or Not", σύμφωνα με το οποίο κάθε φοιτητής μπορούσε να ψηφίσει ποιος συμφοιτητής του ήταν "Hot" ή "Όχι". Αργότερα, το παιχνίδι αυτό επεκτάθηκε και σε άλλα πανεπιστήμια όπως το Ivy League, το Stanford,  το  Columbia και  το  Yale . Tο 2005 το δικαίωμα πρόσβασης επεκτάθηκε σε μαθητές συγκεκριμένων λυκείων και μέλη ορισμένων μαθητικών κοινοτήτων, ενώ το 2006 η υπηρεσία έγινε προσβάσιμη σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη που η ηλικία του ξεπερνούσε τα 13 χρόνια.

Το όνομα της ιστοσελίδας αρχικά ήταν "Facemash", το οποίο στη συνέχεια έγινε 
 "the Facebook".  Η ονομασία προήλθε από τον τίτλο των εγγράφων που αποτελούσαν το αρχείο των μελών κάθε πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα έγγραφα αυτά περιείχαν μια φωτογραφία και τα σχετικά στοιχεία του βιογραφικού του σπουδαστή.



Η σελίδα της πρώτης έκδοσης του facebook

Το μπλε χρώμα του Facebook προέκυψε από την αδυναμία του ιδρυτή του να βλέπει τα τρία βασικά χρώματα κόκκινο, κίτρινο και πράσινο. Έτσι, η επιλογή του μπλε χρώματος ήταν μονόδρομος, αφού ως χρώμα ήταν το μοναδικό που μπορούσε να δει.

Σήμερα, έχει πάνω από 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, κατατάσσοντάς το έτσι στη λίστα ταξινόμησης του Alexa ως ένα από τα δημοφιλέστερα web sites του πλανήτη (2ο μετά το Google). Επίσης, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα sites για ανέβασμα φωτογραφιών με πάνω από 14 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά. 




Το Facebook είναι ένας καθημερινός τρόπος δικτύωσης με φίλους και γνωστούς. Όμως, με αφορμή τη δημοτικότητά του, έχει υποστεί κριτική και έχει κατηγορηθεί για θέματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα, τις πολιτικές απόψεις των ιδρυτών του καθώς και για μια σειρά κινδύνων που ενέχει η παρατεταμένη χρήση του, κυρίως από ανήλικα άτομα. Ωστόσο η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παραμένει η πιο διάσημη κοινωνική περιοχή δικτύωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε μια σειρά από καθημερινά αντικείμενα που φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν την παρουσία του  Facebook και εκτός της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Αφίσες
























Like παντού!







Διαφημιστικά Αντικείμενα











Γελιογραφίες









Σχόλια