Η κωδικοποιημένη αλληλουχία του DNA και η οπτική επικοινωνία της Oucru


Η ταυτότητα της Oucru βασίστηκε στα χρωματιστά σχήματα διαφόρων μεγεθών τα οποία είναι παρατεταγμένα σε μια σειρά. Η λογική που κρύβεται πίσω από τα σχήματα αυτά είναι ότι μπορεί να θεωρηθούν ως μια ακολουθία χρωμοσωμάτων, μια πορεία της ιατρικής αγωγής, μια ομάδα των βακτηρίων ή ακόμα και μια ομάδα ανθρώπων. 
Με βάση την παραπάνω λογική η ακολουθία των σχημάτων μιμείται  την αντίστοιχη κωδικοποίηση του DNA. Tο κάθε σχήμα αντιπροσωπεύει ένα γράμμα της αλφαβήτου. Έτσι κάθε φορά που εμφανίζεται το λογότυπο μεταφέρει ανάλογα με την εφαρμογή κάποια νέα πληροφορίαΜε τον τρόπο αυτό το εταιρικό σήμα της Oucru εκτός μια ευχάριστη νότα μέσα σε ένα αποστειρωμένο επιστημονικό περιβάλλον είναι και ένα έξυπνο λογότυπο.

Η Κλινική Ερευνητική Μονάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης 
Η Oucru (Oxford University Clinical Research Unit) ιδρύθηκε το 1991 με την υποστήριξη από το Νοσοκομείο Τροπικών Νόσων σε Ho Chi Minh City, Βιετνάμ, τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και το Wellcome Trust. Η Oucru τώρα συνεργάζεται με τους εταίρους της που βρίσκονται σε πολλά μέρη του κόσμου όπως την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και το Νεπάλ.
Στρατηγικός στόχος της μονάδας είναι να έχει ένα θετικό και σημαντικό αντίκτυπο για την παγκόσμια υγεία και, ειδικότερα, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των λοιμωδών νόσων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ολοκληρωμένου μακροπρόθεσμου προγράμματος έρευνας, τις εισφορές στην εκπαίδευση, την επιστημονική βιβλιογραφία, τις εθνικές και διεθνείς συναντήσεις και την συμμετοχή των εθνικών και διεθνών επιτροπών.












  































Σχετικά άρθρα

Πηγή
Βehance / Oxford University Clinical Research Unit