Workshop.The Calendar After The End




To Σάββατο 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας άλλη μια επιτυχημένη συνάντηση στα πλαίσια του νέου κύκλου «Σάββατα στην Ένωση». 

Στην συνάντηση αυτή έγινε παρουσίαση και έκθεση του «The Calendar After The End?» από τους Corn Studio Δήμο Στάθη και Ανδρέα Ξενούλη. Όπου μας μετέφεραν ολόκληρη την εμπειρία τους από αυτό το project, περιγράφοντας την ιστορία του ημερολογίου από την γέννηση της ιδέας, τη διαδικασία υλοποίησης με όλα τα προβλήματα και τα λάθη καθώς και τον τρόπο εκτύπωσης. Στο σημείο αυτό προβλήθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον video με τις σημαντικότερες στιγμές από την περιπέτεια της εκτύπωσης μεταξοτυπίας του ημερολογίου. 

Στο ημερολόγιο χρησιμοποιήθηκε η γραμματοσειρά Tikal
σχεδιασμένη από τον Richard de Ruijter για την "Ten Dollar Fonts",
εμπνευσμένη από τους αρχαίους πολιτισμούς του Αμερικάνικου Νότου

To project «Τhe Calendar after the End?» -λένε οι δημιουργοί πρόκειται για µια αφίσα - ημερολόγιο για το 2013, βασισμένη στην τέχνη των Αζτέκων και στην ιστορία των ιθαγενών της Μέσης Αµερικής, με σχεδιαστική αφετηρία την πέτρα του θεού Ήλιου των Αζτέκων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακολουθώντας το πρωτότυπο, από το ημερολόγιο απουσιάζουν τα νούμερα των ημερών. Στην θέση τους έχουν μπει εικονίδια, πανομοιότυπα με αυτά των Αζτέκων που το κάθε ένα αντιστοιχεί σε μια μέρα και σε ένα ρητό.
 



Ακολούθησε ένα εργαστήριο σε μορφή workshop στο οποίο αρχικά έγινε επίδειξη για την τεχνική παλαίωσης του χαρτιού. H τεχνική εφαρμόστηκε σε ένα από τα ήδη τυπωμένα ημερολόγια με εξαιρετικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια οι ίδιοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συνεχίσουν με τη δικιά τους ματιά το άλλο μισό από 8 μισό-τυπωμένα poster με διάφορα υλικά (μαρκαδόρους, πινέλα κτλ). 

Χαρακτηριστικό ήταν ότι στην συνάντηση παραβρέθηκε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός συναδέλφων ο οποίος συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες του workshop. 

Tέλος, ακολούθησε κλήρωση στην οποία ο τυχερός νικητής κέρδισε ένα poster υπογεγραμμένο και αριθμημένο από τους δημιουργούς. 

Επεξεργασία του χαρτιού με κάσια, ειδικό χρώμα αγιογραφίας  

Κάψιμο στις άκρες τις σελίδας με καμινέτο

Λεπτομέρειες της παλαίωσης στις άκρες τις σελίδας με αναπτήρα 

Η παλαίωση της αφίσας συνεχίστηκε 



Το αποτέλεσμα της παλαίωσης

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συνεχίσουν με τη δικιά τους ματιά
το άλλο μισό από 8 μισό-τυπωμένα poster με διάφορα υλικά










Το δημιουργικό γραφείο Corn Studio δραστηριοποιείται από το 2010.
Οι Corn Studio ετοιμάζονται να «σπείρουν» τη σοδειά τους επίσημα με την ιστοσελίδα τους μέσα στο 2013.
Δουλειά τους έχει δημοσιευτεί σε ξένα περιοδικά και design blogs όπως: Novum - Word of Graphic Design (Γερμανία), Computer Arts(Ηνωμένο Βασίλειο), Communication Arts (ΗΠΑ), Page Μagazine (Γερμανία), Creative Review (Ηνωμένο Βασίλειο), Visual News (ΗΠΑ), SPRK (Καναδάς), ZEIXS (Γερμανία), Don Serifa (Iσπανία), Abduzeedo (Βραζιλία) και πολλά άλλα. 

Σχεδίαση ημερολογίου:
Corn Studio

Εκτύπωση Μεταξοτυπίας
:
tind & erato

Συνεργάτες
:

Σχόλια